86. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu - Gospodarska komora predstavila domaće gospodarstvenike

23.05.2019
Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu svečano je otvoren 11. svibnja 2019. godine.

Najveća i najznačajnija manifestacija u centralnoj Europi trajalo je do 17. svibnja  2019. godine. Posjetiteljima se predstavilo 1518 firmi, institucija i organizacija koje su došle iz 32 zemlje te donijeli proizvode i usluge iz 61 države. Zemlja partner sajma bila je Italija, a zemlja prijatelj Tunis.

Privredna/Gospodarska komora FBiH u suradnji s Vanjskotrgovinskom komorom BiH i Privrednom komorom RS organizirali su zajednički nastup gospodarstvenika BiH.

Na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine, površine 100 metara kvadratnih, Gospodarska  komora FBiH predstavila je  6 kompanija: podrumi Andrija-Čitluk, vinarija Čitluk d.d., Madi d.o.o -Tešanj, Eko sir Puđa d.o.o - Livno, Adria-Hishtil rasadnik d.o.o. - Čapljina i Punionica vode Leda – Široki Brijeg. Posebno priznanje Novosadskog sajma „Veliku zlatnu medalju" dobila je kompanija Eko sir Puđa - Livno.Važno je naglasiti da su kompanije koje je ove godine predstavljala P/G komora FBiH obavile niz poslovnih susreta s posebnim osvrtom na plasiranje svojih proizvoda na srpsko tržište, ali i s ostalim zemljama sudionicima sajma.

Održani su stručni skupovi, kongresi, predavanja i konferencije na kojima su gospodarstvenici i stručnjaci iz mnogih oblasti razmijenili znanja i iskustva.


Informacije za privrednike  koronavirus (COVID 19)