AMBASADA REPUBLIKE INDONEZIJE: POZIV BOSANSKOHERCEGOVAČKIM KOMPANIJAMA NA DOGAĐAJ "BUSINESS MATCHING"

19.09.2022

Privredna/Gospodarska komora FBIH je zaprimila poziv ambasade Republike Indonezije i Njegove ekselencije ambasadora Roem Kono, o organizaciji tradicionalnog događaja Business Matching, koji ima za cilj predstavljanje i umrežavanje bosanskohercegovačkih privrednika sa privrednicima Republike Indonezije.

Ovogodišnji Business Matching održat će se 04.10.2022.godine u hotelu Holiday Sarajevo, ali i u hibridnom formatu. Program eventa Business Matching uključuje prezentacije privrednih subjekta iz obje države, a zatim i direktne ili online B2B poslovne susrete. U cilju što većeg predstavljanja kompanija iz Indonezije, iste će se predstaviti online, dok će bosanskoherecegovački privrednici imati  priliku za direktnom prezentacijom.

O samom značaju ovog događaja govori i to da će eventu direktno prisustvovati  Njegova ekselencija Roem Kono, zatim, zamjenik ministra pri Ministarstvu trgovine Republike Indonezije, generalni direktor  za Razvoj nacionalnog izvoza pri Ministarstvu trgovine Republike Indonezije, te pomoćnik ministara za Međunarodne trgovinske odnose pri Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Dodatno, prezentacijama na događaju privrednicima će se predstavit i Privredna/Gospodarska komora FBIH, te Agencija za promociju stranih investicija (FIPA).

Detaljnu agendu možete pogledati ovdje.

Prijavu za registraciju možete izvršiti putem linka, najkasnije do 30.09.2022. godine.

Za sva dodatna pitanja i informacije na raspolaganju je email adresa ekonomi.sarajevo@kemlu.go.id , ili putem broja telefona 033 568 510, odjel za ekonomske odnose.