AMBASADOR MALEZIJE DATUK ANUAR KASMAN POSJETIO P/G KOMORU FEDERACIJE BiH

11.08.2016
Ambasador Malezije u Bosni i Hercegovini, Njegova Ekselencija Datuk Anuar Kasman, DPSM posjetio je  Privrednu/Gospodarsku komoru Federacije BiH te sa predsjednikom Mirsadom Jašarspahićem koji je bio domaćin održao radni sastanak.

Tema sastanka je zajednička aktivnost organizacije posjete malezijske delegacije proizvođača palminog ulja  koja je planirana za 05 i 06.09.2016.godine.

Dogovoreno je da će se u sklopu višednevne posjete malezijske delegacije proizvođača palminog ulja organizirati sastanak u saradnji sa VTK/STK BiH i Komorom RS-a, a sa ciljem što bolje prezentacije BH potencijala kako za ulaganja tako i za druge vidove poslovne  saradnje, uz organizaciju radnih sastanaka BH privrednika zainteresiranih za proizvode od palminog ulja sa malezijskim kolegama.

NJ. E. Ambasador Datuk Anuar Kasman se zahvalio  na prijemu te još jednom istakao značaj Bosne i Hercegovine kao zemlje za  malezijske privrednike, naglašavajući da tradicionalno dobre prijateljske odnose između dvije zemlje treba iskoristiti i na privrednom planu za jačanje privredne saradnje.

Predsjednik Jašarspahić je goste upoznao sa radom i  aktivnostima  i potencijalima komorskog sistema Federacije BiH.

Na sastanku je NJ.E. Ambasador Datuk Anuar Kasman posebno interesovanje iskazao za potencijale Halal industrije BiH te predložio da se prilikom najavljene posjete privrednici iz Malezije upoznaju sa radom i članovima Udruženja Halal Industrije pri Privrednoj/Gospodarskoj komori Federacije BiH.