B2B razgovori austrijskih i bh privrednika

17.11.2016


Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH je obavještena od strane Ureda Trgovinskog savjetnika austrijske ambasade u Sarajevu koji u saradnji sa Vanjskotrgovinskom organizacijom Privredne komore Austrije u srijedu 23. novembra 2016 organizuje b2b razgovore austrijskih i bh privrednika u Tešnju.


Razgovori će se održati u hotelu Villa Ukus u Tešnju. Sa austrijske strane učestvuje osam kompanija iz različitih privrednih grana, koje traže poslovne partnere, distributere, uvoznike te dobavljače u Bosni i Hercegovini.

Sljedeće austrijske kompanije učestvuju u razgovorima:

kompanija

web stranica

djelatnost

Aqua Power GmbH

http://www.aquapower.at/

kompanija proizvodi postrojenja za preradu vode. Traži kontakt sa proizvođačima hrane, industrijskim postrojenjima, kompanijama koje posjeduju zasade voća i povrća, hotelima, restoranima itd.

Cargo-Partner GmbH

http://www.cargo-partner.com/

transport i logistika – traže kontakte sa kompanijama koje se bave uvozom i izvozom.

Offner GmbH

http://www.offner.at/

proizvodi rezanu građu – traži kontakte sa trgovcima drvom, industrijama koje imaju potrebu za rezanom građom od jele. Kompanija Offner takođe traži zastupnika za tržište Bosne i Hercegovine.

Herz Armaturen GmbH

http://www.herz.eu/

proizvodnja armatura, ventila, regulatora – traže kontakte sa trgovcima, projektantima, te krajnjim korisnicima.

Nadalje, poseban interes kompanije Herz su projekti kogeneracijskih postrojenja (biomasa, spaljivanje životinjskog otpada) te u vezi s tim traži krajnje korisnike.

Polytechnik Luft- und Feuerungstechnik GmbH

http://www.polytechnik.at/

firma je jedan od najpoznatijih proizvođača opreme i postrojenja za biomasu. Polytechnik traži kontakte prema krajnjim korisnicima.

Rail Cargo Logistic Austria GmbH

http://www.railcargo.com/

transport i logistika – traže kontakte sa kompanijama, koje se bave uvozom i izvozom

Salesianer Miettex GmbH

http://www.salesianer.at/

kompanija nudi usluge i know-how u oblasti čišćenja i iznajmljivanja tekstila. Traže se kontakti sa medicinskim ustanovama, (bolnicama) hotelijerima, industrijom i dobavljačima.

Vienna Insurance Group

http://www.vig.com/

kompanija se bavi osiguravateljskom djelatnošću. Nudi svoje usluge i know-how.Zainteresovane bh kompanije za razgovore se mogu prijaviti na broj telefona 033 267 840, putem mail na sarajevo@advantageaustria.org  ili putem putem web prijavnog formulara OVDJE.