BBI VIP biznis klub u saradnji sa Privrednom komorom FBiH i Privrednom komorom Tuzlanskog kantona održali su danas u Tuzli radionicu za pripremu projekata i promociju Sarajevo Business Foruma 2016 (SBF)

25.02.2016
BBI VIP biznis klub u saradnji sa Privrednom komorom FBiH i Privrednom komorom Tuzlanskog kantona održali su danas u Tuzli radionicu za pripremu projekata i promociju Sarajevo Business Foruma 2016 (SBF).

Učešće u radu radionice uzelo je 60 predstavnika kompanija iz Tuzle, Živinica, Srebrenika, i drugih općina ove regije,te razvojnih agencija koje djeluju na ovom području. Prezentirane su aktivnosti BBI VIP biznis kluba, iskustva dosadašnjih investicijskih konferencija, pojašnjen način pripreme projekata i proizvoda stranim investitorima, te detaljno obrazložene pogodnosti promovisanja poslovanja kompanija na SBF- u.

Također, privrednici su ovom prilikom upoznati sa mogućnostima bankarskih i konsultantskih usluga koje nudi BBI banka.

Emir Pašić, voditelj Centra za međunarodnu i saradnju sa EU fondovima u Privrednoj komori FBiH i Esad Arnautović iz Privredne komore Tuzlanskog kantona pozvali su privrednike da iskoriste šansu i prijave učešće na ovogodišnjem, sedmom po redu SBF-u.

Privrednici su pokazali interes da prošire proizvodne kapacitete, pronađu nova tržišta kao i predstave kompanije na predstojećem Sarajevo Business Forumu koji će se 4. i 5. maja održati u glavnom gradu BiH.

Inače, SBF već sedmu godinu zaredom organizira BBI banka u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IDB).
Svake godine SBF okupi 1.000 učesnika iz 30 zemalja svijeta. Sljedeća radionica bit će održana sutra 25. februara u Brčkom. Projekti i učešće u radionicama mogu se prijaviti u bilo kojoj poslovnici BBI banke ili putem web stranice www.sarajevobusinessforum.com.