Cilj, vizija i misija Grupacije

Cilj

Organizirati se oko P/G komore FBiH kako bi se svoj rad i proizvod mogao kvalitetnije predstaviti svim relevantnim institucijama, te uz maximalnu podršku struke i Institucija doći do „brendiranog" proizvoda od smilja, prije svega ulja, ali i drugih finalnih proizvoda koji će biti prepoznatljivi u svijetu, te ukazati na važnost ove poljoprivredne proizvodnje kao jednog od oblika samozapošljavanja, te time spriječiti iseljavanje mlade populacije u treće zemlje.


Misija

Napraviti što kvalitetniju suradnju sa Institucijama FBiH i BiH preko P/G K FBiH kao najviše asocijacije gospodarstva u FBiH, koja se svesrdno zalaže da ova proizvodnja bude u sustavu jedne vrlo zaslužne i kvalitetne proizvodnje uz maximalnu podršku struke.


Vizija

Dobiti jedan vrlo prepoznatljiv proizvod iz Hercegovine koji će biti prepoznat u svijetu, koji će utjecati na povećanje izvozne bilance , te direktno i povećaje BDP BiH. To bi imalo ne samo financijski efekt, nego i povećanje iskoristivosti zapuštenog i neobrađenog zemljišta. Smanjenje opasnosti od požara, više kisika, čistiji zrak i okoliš, što predstavlja jedan od glavnih preduvjeta ulaska BiH u EU.
back