Kompanija ABB nova članica Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH

07.01.2020
Globalna tehnološka kompanija ABB prepoznala je značaj i doprinos Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH, što je rezultiralo potpisivanjem Ugovora o članstvu.

Ugovor o članstvu potpisali su direktor kompanije ABB i predsjednik Komore Mirsad Jašarspahić.
 
Privredna / Gospodarska komora Federacije BiH kroz svoja strukovna udruženja prati vodeće svjetske trendove i tehnološke napretke, te shodno tome teži kontinuiranom unapređenju poslovnog ambijenta, gdje od iznimnog značaja u mreži privrednika Komore FBiH je i prisustvo kompanije ABB kao jedne od vodećih tehnoloških lidera na tržištu.
 
ABB je vodeća globalna tehnološka kompanija na područjima elektrifikacije, robotike i diskretne automatizacije, elektromotornih pogona, industrijske automatizacije i elektroenergetskih mreža posvećena svojim kupcima u sektorima energetike, industrije, transporta i infrastrukture. Na temeljima 130 godina duge tradicije u razvoju i inovacijama, ABB ispisuje budućnost i predstavlja pokretačku snagu u energetskoj tranziciji, četvrtoj industrijskoj revoluciji i digitalizaciji uz podršku zajedničke digitalne platforme ABB Ability™.

Kao glavni partner Formule E, električne klase FIA motosporta, ABB pomiče granice e-mobilnosti kako bi pridonio održivoj budućnosti.

ABB posluje u više od 100 zemalja i zapošljava oko 147.000 ljudi. ABB poslovanje Elekroenergetske mreže bit će prodan Hitachiju 2020. godine.

ABB u Hrvatskoj surađuje s kupcima u učinkovitom korištenju električne energije, u povećanju industrijske produktivnosti i smanjenju negativnog utjecaja na okoliš. ABB d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu ima  podružnice u Bosni i Hercegovini, Makedoniji i podružnicu na Kosovu.

ABB d.o.o. Hrvatska ostvaruje ukupan prihod, osim na tržištu susjednih zemalja, i na tržištu Mediterana, Sjeverne Afrike i Bliskog Istoka.

Udruženim snagama kompanija ABB i Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH u saradnji sa svim drugim privrednicima efikasnije će odgovorit i suočit se sa svim predstojećim poslovnim izazovima i prilikama.

Više informacije o našoj novoj članici možete pronaći na www.abb.com ili www.abb.hr.