Kompanija DERUBIS iz Viteza: svjetska premijera iz BiH nadmašila očekivanja

02.09.2021
Svjetsku premijeru na najvećem sajmu karavana i kamp prikolica CARAVAN SALON DÜSSELDORF ove godine predstavila  je kompanija Derubis iz Viteza, kamp prikolicom vlastite proizvodnje.

Veliku zainteresovanost i pažnju već nakon prvog dana od otvorenja Sajma  privukao je štand jedinog predstavnika iz Bosne i Hercegovine, kompanije Derubis iz Viteza.
Ovogodišnji eksponat iz Bosne i Hercegovine, auto kamp-kućica naziva "Derubis Series 7”, odiše unikatnošću i ekstremnom kvalitetom. Dodatna jedinstvenost se ogleda u činjenici da od 11 dobavljača koji snabdijevaju kompaniju Derubis, saradnja  sa  10 dobavljača iz Bosne i Hercegovine ostvarena je na finalizaciji ovog proizvoda, koji je u potpunosti "made in BiH”.   

Bitno je istaći da eksponat iz Bosne i Hercegovine je jedinstvenog  dizajna, dimenzija i neupitne kvalitete obzirom da se radi o materijalima koji su višestruko ispitivani i dokazani i koji se koriste za izradu najskupocjenjenijih jahti.

Iako sa vanjske strane ne izgleda prostrano, ulaskom u unutarnji prostor stiče se dojam da se nalazite u kući, jer sve prostorije su prostrane, urađene od kvalitetnih materijala i najbitnije od svega nesmanjenih dimenzija.

Ovo se posebno ogleda u činjenici da model Derubis Series 7  je opremljena kupatilom visine stropa preko 2 metra, što je apsolutni raritet u ovoj branši, dnevnim boravkom površine 10 m2 i spavaćom sobom preko 3,5 m2 .

Prilikom izrade same jahte, sve detalje je moguće prilagoditi svojim željama, pa tako se može birati od boje vanjštine, boje stakala, unutrašnjih materijala svih prostorija, boje svjetla pa čak i natpisa koji je moguće trajno ugravirati između dvoslojnih stakala obzirom da se radi o lamistal staklima domaće proizvodnje koja se koriste u automobilskoj industriji.Nakon samo dva dana, Sajam je opravdao uloženo i nadmašio očekivanja predstavnika kompanije Derubis. U prilog navedenom govori i činjenica da su narudžbe prvih modela Series 7 već zaprimljene i da je rok isporuke oko mjesec dana.

Ipak, o samom interesovanju koje je izazvala jedina svjetska premijera ovog Sajma -  Derubis Series 7,  najbolje govori činjenica da je poznati svjetski Youtuber, Andrew Ditton posjetio bosanskohercegovački štand i uradio ekskluzivnu reportažu pri čemu nije nimalo krio svoje oduševljenje viđenim.

Ovu reportažu možete pogledati na : https://www.youtube.com/watch?v=Z8GlfvH9BJY