Mapiranje potencijala biomase u BiH

17.02.2017


U organizaciji, GIZ-a, USAID-a, UNDP-a, Češke razvojne agencije, MVTEO BIH, održan je prvi sastanak radne grupe 14. i 15.02.2017. godine, vezano za mapiranje i procjenu potencijala biomase u BiH.

Članovi radne grupe su i dva predstavnika Privredne/Gospodarske komore FBiH.

Projekti „Poticanje obnovljivih izvora energije u BiH- GIZ, „Zapošljavanje i sigurno snadbijevanje energijom korištenjem biomase (nastavak projekta – UNDP, projekat snadbijevanje energijom korištenjem biomase podržan od strane Češke razvojne agencije) i „Investiranje u sektor energije" – USAID EIA u BiH, udružili su zajedničke kapacitete i identifikovali ključna područja djelovanja sa relevantnim institucijama u BiH za unapređenje cjelokupnog sektora obnovljivih izvora energije – drvna biomasa i biomasa iz poljoprivrede.

Cilj radionice je bio da se predstavi jedinstvena metodologija za određivanje i mapiranje potencijala biomase u BiH rađena u EU,  te da se uključe svi sudionici koji će dati svoj doprinos, stručno mišljenje i upute za prilagođavanje metodologije istraživanja. Aktivnosti na ovom polju trajat će u narednih 1,5 godinu dana.Informacije za privrednike  koronavirus (COVID 19)