MEĐUNARODNI SAJAM GOSPODARSTVA VIROEXPO 2018

26.02.2018

Na prostoru Visoke škole u Virovitici u petak 23.02.2018. godine je otvoren 23. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, na kojem se do nedjelje, 25. veljače predstavilo više od 800 izlagača iz Hrvatske i 29 stranih zemalja.Otvarajući sajam ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić je istaknuo kako je Viroexpo jedan od najvećih brendova Virovitičko-podravske županije.

"Ovo je sajam koji doprinosi boljim i kvalitetnijim gospodarskim kretanjima u Hrvatskoj. On je i nagovještaj pozitivnijih kretanja u hrvatskoj poljoprivredi jer velika većina izlagača dolazi iz tog sektora", rekao je Tolušić.

Župan virovitičko-podravski Igor Andrović ističe kako virovitički sajam kontinuirano raste. "Dolazak na Viroexpo danas postaje pitanje gospodarskog prestiža jer je on najznačajnija pozornica za obrtnike, male poduzetnike i poljoprivrednike iz Slavonije, Podravine i cijele Hrvatske", naglasio je.

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin podsjetio je na značaj gospodarstva te poručio kako gospodarstvu treba smanjiti nepotrebnu administraciju te gospodarstvenicima biti servis na svakom koraku.

Na ovogodišnjem Viroexpou nove zemlje izlagači su Katar i Litva, a zemlja partner je Republika Albanija. Izlagači iz Albanije na sajmu se predstavljaju deveti put, ove godine s 21 izlagačem.

I ove godine već tradicionalno, 23. godinu za redom, od samih početaka sajma, svoje učešće na ovom prestižnom sajmu uzela je i Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine kao poseban partner i prijatelj sajma.

Delegaciju Privredne/Gospodarske komore Federacije BIH predvodio je dr.sc.Marko Šantić,potpredsjednik.

Na ovogodišnjem VIROEXP-u Federacija Bosne i Hercegovine je uspješno predstavila 30 kompanija iz svih sfera djelatnosti, od metaloprerađivačke industrije, građevinske, uslužne, te turističke.

Potpredsjednik Šantić je obavio niz bilateralnih susreta, kako s domaćinima,tako i s ostalim zemljama Europe koje su bile prisutne na sajmu, te u najboljem svjetlu predstavio ne samo instituciju na čijem je čelu nego i cijelo gospodarstvo Bosne i Hercegovine.