Održan sastanak u Vladi FBiH u vezi nastupa na međunarodnom sajmu IZB2018

02.07.2018
U Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, 02.07.2018. godine, na prijedlog Privredne/Gospodarske komore FBiH održan je sastanak premijera g. Fadila Novalića, ministra energije, rudarstva i industrije FBiH g. Nermina Džindića i ministra razvoja, poduzetništva i obrta g. Amira Zukića, sa predstavnicima Privredne/Gospodarske komore FBiH i predstavnicima firmi Grupacije automobilske industrije u vezi nastupa na međunarodnom sajmu dobavljača VW grupacije IZB2018, koji će se održati 16–18.10.2018. godine u Wolfsburgu, Njemačka.

Ove godine, po prvi put, 10 firmi iz FBiH će imati priliku da se predstavi na ovom prestižnom sajmu zahvaljujući podršci Vlade FBiH projektu "Razvoj automobilske industrije FBiH”, USAID-ovoj podršci putem projekta "Razvoj podsektora metalske industrije – automobilska industrija FBiH”, te opsežnim aktivnostima P/G K FBIH.

Na sastanku se razgovaralo o problematici sa kojom se susreću privredna društva Grupacije automobilske industrije, ali i mogućim rješenjima, mogućnostima unapređenja i proširenja poslovne saradnje. Posebna pažnja je posvećena nastupu na sajmu IZB2018, kao jednom od vodećih sajmova automobilske industrije u Evropi koji se održava svake dvije godine. Dogovorene su određene pripremne radnje i aktivnosti koje je neophodno realizirati u narednom periodu, kako bio nastup na sajmu rezultirao novim poslovnim kontaktima i ostvarenjem maksimalnih benefita za domaće firme.           


Informacije za privrednike  koronavirus (COVID 19)