Otvoren 15. Međunarodni sajam privrede Tešanj

13.06.2019
U Kraševu kod Tešnja danas je otvoren 15. Međunarodni sajam privrede, koji je okupio više od 300 izlagača. Na jednom mjestu mogu se naći najvažniji privredni subjekti iz BiH, okruženja i Evrope.

Sajam su svečanim presijecanjem vrpce otvorili Nj.E Ekrem Ebibi, ambasador Republike Sjeverne Makedonije u BiH, Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Fadil Novalić, premijer Vlade FBiH i Senad Brka, predsjednik Udruženja privrednika ''Biznis centar'' Jelah-Tešanj.Kako je istaknuto od strane organizatora, centralna tema ovogodišnjeg sajma je regionalna privredna saradnja.

Sajam je okupio predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti svih nivoa, diplomatskog kora, međunarodnih i domaćih organizacija, privrede kao i stanovništva.

Tokom tri dana trajanja, sajam će obilježiti sadržajan popratni program, panel diskusije, tematska predavanja, prezentacije, te B2B sastanci koji će će doprinijeti poslovnom povezivanju, te razmjeni iskustava, informacija i dobrih praksi.

Sajam se prostire na 18.000 m2, 6.000 m2 zatvorenog izložbenog prostora i preko 12.000 m2 otvorenog izložbenog prostora. Država pokrovitelj sajma je Republika Sjeverna Makedonija, generalni pokrovitelj sajma je Vijeće ministara BiH, a partneri sajma su Vlada FBiH i Vlada ZDK, Općina Tešanj i Privredna/Gospodarska komora FBiH.