P/GKFBIH na sjednici Upravnog vijeća Foruma gospodarskih komora Jadransko Jonske regije

18.02.2016
Potpredsjednik P/GKFBIH dr.sc. Marko Šantić kao član Upravnog vijeća Foruma Gospodarskih komora Jadransko Jonske regije, sudjelovao je 16.02.2016. godine na sjednici Upravnog vijeća Foruma AIC  koja se održala u HGK Županijskoj komori Split, Hrvatska.

Sjednici su prisustvovali predsjednik Foruma Rodolfo Giampieri, glavni tajnik Foruma Michele De Vita, predsjednica HGK ŽK Split Katja Buličić, te predsjednica HGK ŽK Dubrovnik Terezina Orlić, a ostali članovi Upravnog odbora  a predsjednici Gospodarskih komora Drača- Albania, Agrinio-Grčka, Ancona-Italija te PK Crna Gora, sudjelovali su putem video call-a.Pored ostalih aktuelnih aktivnosti Foruma, glavna tema sjednice je bila reorganizacija već postojećih tematskih okruglih stolova Foruma, sa onim prioritetnim osima iz strategije Europske Unije i JJ makroregije;  EUSAIR, a nastavno na proces upravljanja Jadransko Jonskom makroregijom kako bi se stalno aktualizirali i ažurirali po pitanju EUSAIR strategije, te uskladili sa prioritetima i odlukama tematskih upravljačkih grupa, tzv Thematic Steering Groups.

Ova potreba je posebno naglašena, obzirom na činjenicu da su od samog osnutka okruglih stolova, davne 2006.godine, aktivnosti organizirane na način da su vodile onome što se kasnije-danas pokazalo kao prioriteti Akcijskog plana same Strategije.

Bosna i Hercegovina koordinira Okruglim stolom Zelene ekonomije/Zaštite okolišta, dok Održivim turizmom koordiniraju Hrvatska i Albanija, Transportom Italija i Grčka, i Plavim rastom-Crna Gora i Italija.

Forum također ima tematski stol vrlo aktuelnog Ženskog poduzetništva, koje koordinira HGK ŽK Split sa zajedno za Talijanskom komorom Udine, a  stol Upravljanja EU projektima je osnažen novim vodstvom dr. Giovania Marchantonia iz Razvojne agencije pri GK Chieti.

Dogovoreno je da će se 16. Forum jadransko-jonskih gospodarskih komora održati u svibnju ove godine u Italiji, u Pesaru (alternativa Ancona), dok će se u rujnu u grčkoj Olimpii održati sastanak upravnih vijeća triju jadransko-jonskih foruma - gospodarskih komora, gradova i sveučilišta - kako bi dogovorili organizaciju narednog, zajedničkog i objedinjenog Foruma.


Informacije za privrednike  koronavirus (COVID 19)