Potpisan Memorandum o saradnji između Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH i Privredne komore trgovine i industrije Bahreina (BCCI)

24.05.2017
U prostorijama  Privredne/Gospodarske komore FBIH, danas je upriličena posjeta privredne delegacije Bahreina, koju je predvodila Privredna komora trgovine i industrije Bahreina (BCCI). Bosanskohercegovačku privredu su predstavljali predstavnici metalnog sektora, energetskog sektora, sektora halal industrije, sektora nekretnina i investicija, kako i predstavnik turističkog sektora.

U cilju uspostavljanja saradnje te radi promovisanja zajedničkih mogućnosti i interesa koji mogu uveliko doprinijeti ekonomskom razvoju ovih dviju zemalja, potpisan je Memorandum o saradnji između privrednih komora ovih zemalja.Jačanje ekonomskih odnosa dviju zemalja zasniva se na razmjeni informacija, poslovnih mogućnosti ,  te promociji poslovnih prilika, što je i jedan od glavnih razloga potpisivanja ovog Memoranduma.

Prisutnima je upriličena prezentacija komorskog sistema, turističkih potencijala Bosne i Hercegovine, i mogućnostima koje nudi tržište naftnih derivata u Bosni i Hercegovini, ali i drugih sektora.

Također su  upriličeni B2B sastanci između predstavnika naše privrede i predstavnika delegacije Bahreina.