POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI PRIVREDNE/GOSPODARSKE KOMORE FBIH I POLJOPRIVREEDNE KOMORE MAĐARSKE

13.04.2017
U četvrtak, 13 aprila u Hotelu Hills na Ilidži,  potpredsjednik P/G komore FBiH Mirsad Jašarspahić i predsjednik Poljoprivredne komore Mađarske Balazs Gyorffy, potpisali su Sporazum o saradnji između P/G komore FBiH i Poljoprivredne komore Mađarske.

Svečanom potpisivanju Sporazuma prisustvovao je Ambasador Republike Mađarske u BiH, H.E. Mr. Jozsef Negyesi  i načelnik Općine Ilidža gospodin Senaid Memić.

Nakon kratkih prezentacija dviju Komora u jednosatnoj radnoj atmosferi, prisutni Klas Sarajevo, Dukat iz Tešnja, Bosman, Bosnet, Eko sir Puđa, Srebreničanka, Aida Kommerce, Eko selo Boračko jezero i Zadružni savez FBiH, su u kratkim crtama predstavili svoje firme i dali konkretne prijedloge za otpočinjanje intezivnije privredne saradnje sa mađarskim kolegama.

Do organizacije ove poslovne posjete došlo je angažmanom Bosansko-mađarskog udruženja, koje je u saradnji sa Centrom za međunarodnu saradnju P/G komore FBiH, dogovorilo današnji sastanak i time još jednom pružilo priliku domaćim privrednicima da ostvare direktnu poslovnu saradnju sa mađarskim kolegama.


Informacije za privrednike  koronavirus (COVID 19)