Potpisan sporazum o unaprijeđenju proizvodnje ljekovitog bilja

29.01.2016
U Gospodarskoj komori Federacije BiH u Mostaru danas je potpisan sporazum o poslovno-tehničkoj suradnji između GK FBiH, Federalnog agromediteranskog zavoda, hercegovačke regionalne razvojne agencije REDAH, Europskog centra za mir i razvoj (ECPD) Sveučilišta za mir UN-a i kompanije Ljekobilje iz Ljubinja.

Potpisnici sporazuma podpredsjednik GK F BiH dr Marko Šantić, direktor Federalnog agromediteranskog zavoda dr Marko Ivanković, direktor Redaha Ivan Jurilj i direktor Ljekobilja dr Božo Ilić istaknuli su kako je sporazum rezultat zajedničkog interesa i spremnosti da  svojim aktivnostima u okviru zakonskih nadležnosti, doprinesu stvaranju i poboljšanju poslovnog ambijenta, kao i unaprjeđenju međusobne suradnje na području Federacije BiH i Bosne i Hercegovine.

Ovaj sporazum  doprinijeti će povezivanju proizvođača i otkupljivača ljekovitog bilja, njihovom stručnom usavršavanju, tehnološkom unaprijeđenju proizvodnje, zaštiti, te općenito razvoju ove  grane poljoprivredne proizvodnje u Hercegovini, za koju je procjenjeno kako ima veliki potencijal i profitabilnost, te osigurano tržište.

Dogovoreno je da se u sljedećem razdoblju dogovori konkretan plan aktivnosti između potpisnika sporazuma za tekuću 2016. godinu.