POZIV BOSANSKOHERCEGOVAČKIM KOMPANIJAMA IZ DRVNOG SEKTOR NA ONLINE B2B SUSRETE S DOMAĆIM I MEĐUNARODNIM KOMPANIJAMA

06.03.2023

Privredna/Gospodarska komora FBIH u okviru projekta „Business Information Hub", poziva mikro, mala i srednja preduzeća (MMSP) iz drvnog sektora, na besplatnu registraciju i online b2b susrete sa domaćim i međunarodnim kompanijama drvnog sektora.

„Business Information Hub" je dio šireg EU4BusinessRecovery projekta, koji pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19, a sufinansiraju ga Evropska Unija i Vlada SR Njemačke

Online b2b susreti održat će se 15.03.2023. godine, sa početkom od 10h, preko platforme Business Information Hub - Help Desk.

Da bi učestvovali na online b2b susretima, potrebno je izvršiti besplatnu registraciju na https://b2b.bizhub.ba/login/, te postaviti sadržaj (kataloge, korisne informacije o proizvodima, fotografije.. i slično) na profil Vaše kompanije. Po postavljanju sadržaja, pozivamo na pregled profila ostalih registrovanih domaćih i međunarodnih kompanija iz drvnog sektora, a zatim pod sekcijom sastanci odabrati željenog učesnika i zakazati sastanak na dan 15.03.2023., kako bismo obezbjedili online prisustvo i direktno povezivanje sa što većim brojem domaćih i međunarodnih kompanija drvnog sektora.

Cilj ovog događaja je predstavljanje bosanskohercegovačkih kompanija iz drvnog sektora, i njihovo međusobno umrežavanje, putem razmjene kontakata i iskustava, ali i ostvarenja novih poslovnih partnerstava sa međunarodnim kompanijama, kako bi se ublažile posljedice pokidanih lanaca dobavljača usljed izazovnih svjetskih i ekonomskih dešavanja.

Molimo Vas da interes za učešćem na predstojećim online b2b susretima kompanija iz drvnog sektora, iskažete prijavom na link, do 13.03.2023., te izvršite registraciju na platformi putem koje će se održavati sastanci: https://b2b.bizhub.ba/login/

Motiv realizacije projekta Business Information Hub je pružiti podršku malim i srednjim preduzećima prvenstveno iz drvnog i metalnog sektora, ali i svim ostalim sektorima u procesu oporavka, kontinuitetu poslovanja, jačanja njihove kompetencije i otpornosti u izazovnim vremenima. Više informacija o projektu dostupno je na www.bizhub.ba.

"Projekat EU4BusinessRecovery podržava mikro, mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini da nastave sa poslovanjem i očuvanjem radnih mjesta, a posebno će podržati poduzetnice, mlade i druge ranjive skupine u osnivanju vlastitih biznisa i u prevladavanju negativnog učinka pandemije Covid-19 stvaranjem otpornijeg poslovnog okruženja. Ukupna vrijednost projekta iznosi 13,7 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (13 miliona eura) i Vlada Savezne Republike Njemačke (0,7 milion eura). EU4BusinessRecovery zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od 2021. godine do 2023. godine. Za više informacija, posjetite www.eu4business.ba.

Za više informacija i prijavu prisustva, molimo kontaktirajte:

Anela Karahasan, telefon: 033/566-333, email: a.karahasan@kfbih.com; ili

Armin Hodžić, telefon: 033/566-308, email: a.hodzic@kfbih.com