Poziv medijima - izlaganje vozila marke Borgward iz NR Kine

02.11.2018
Obavještavamo medijske kuće  da  će se u subotu, 03.11.2018. godine  na platou ispred BBI centra  organizirati izlaganje vozila marke Borgward,  koja su  u organizaciji Ambasade Bosne i Hercegovine u Pekingu, predvođene Nj.E. ambasadorom Antonom Rillom, krenula putem svile ka Sarajevu dana 10.10.2018 godine.

Napominjemo da je grupacija automotiva u Kini otkupila njemački brend Borgward (https://www.borgward.com/models/bx7/)  i da planiraju proizvodnju elektro auta za EU tržište.

Auta su napravljena po najsavremenijoj njemačkoj tehnologiji i EU standardima. Trenutno se proizvode u Pekingu u varijantama BX5, BX/ i potpuno električki Bxi 7.

Ambasador Rill je pored uloženog truda da se organizira ovaj pohod i lično uzeo učešće u ovoj velikoj ekspediciji, promovirajući na taj način ovaj projekat i našu zemlju.Dva automobila iz ove ekspedicije biće zadržana u BiH radi predstavljanja na slijedećem Sajmu privrede u Mostaru, gdje će Kina biti zemlja partner.

Privredna komora FBiH  u saradnji sa gospodinom Antonom Rillom i Ambasadom BiH u Pekingu koordinira ovaj za bh. privredu vrlo važan projekat, koji bi u konačnici mogao ishoditi proizvodnju određenih auto komponenti i SKD (mini montažu istih).

U to ime vas pozivamo, da na platou ispred BBI centra dana 03.11.2018. godine u periodu od 10,00 do 12,00 sati, prisustvujete  prezentacija 6 vozila koja su prešla put od Pekinga do Sarajeva, simbolizujući time „put svile", sa ciljem što bolje saradnje i povezivanja privreda BiH i NR Kine.