Poziv na konferenciju za medije – prezentacija "Programa podrške poduzetnicama pogođenim koronavirusom"

16.11.2020

Pozivamo Vas na konferenciju za medije koja ima za cilj predstavljanje projekta:

„Program podrške poduzetnicama pogođenim koronavirusom – implementacija online poslovanja",

koji implementira Privredna/Gospodarska komora FBiH u saradnji s Gender Centrom FBiH.

Konferencija za medije će biti upriličena u Velikoj sali u prizemlju Privredne/Gospodarske komore FBiH,  19.11.2020. s početkom u 10h.

Cilj projekta je osnaživanje i podrška poduzetnicama pogođenim koronavirusom u izradi i implementaciji novog - online načina poslovanja i edukacija u samostalnom upravljanju istim. Prelazak na online poslovanje nameće se kao neminovnost za sve privredne subjekte, jer ublažava posljedice i omogućava nastavak poslovanja online putem.

Projekat je finansijski podržan iz sredstava FIGAP II programa:
Program za implementaciju Gender akcionog plana BiH (FIGAP II program 2018-2020), rezultat je saradnje Agencije za ravnopravnost spolova BiH - Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BIH, Gender centra Federacije BiH i Gender centra Republike Srpske, a njegov je cilj da osigura održivu provedbu Gender akcionog plana Bosne i Hercegovine. Program podržava Kraljevina Švedske, koju predstavlja Ambasada Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini, putem razvojne agencije SIDA.

Kao najugroženiju skupinu privrednih subjekata u implementaciji online poslovanja Privredna/Gospodarska komora FBiH prepoznala je poduzetnice, te im se realizacijom ovog projekta pod pokroviteljstvom Gender centra FBiH želi pružiti podrška u implementaciji online poslovanja i osamostaljivanju. Izrada online alata  poduzetnicama pogođenim koronavirusom u okviru ovog projekta podrazumijeva edukaciju o vođenju alata za online poslovanje, te izradu web stranice, web shopa i društvenih mreža prilagođenih računarskoj i mobilnoj verziji.

Tokom press konferencije prisutnim će se obratiti:
• gđa Ana Vuković, direktorica Gender centra FBiH
• gosp. Mirsad Jašarspahić, potpredsjednik Privredne/Gospodarske komore FBiH
• korisnice projekta

Obzirom na propisane preventivne mjere Kriznog štaba FBIH o ograničenom broju osoba u zatvorenom prostoru, molimo Vas za potvrdu prisustva na zakazanoj konferenciji za medije, najkasnije do 18.10.2020., na email a.karahasan@kfbih.com

Nadamo se da ćete biti u mogućnosti svojim prisustvom uveličati događaj i na ovaj način pružiti podršku  poduzetnicama.