Poziv na radionicu Kako i zašto učestvovati na 12. Sarajevo Business Forumu i 3. Sarajevo halal sajmu

07.03.2023

Pozivamo Vas da učestvujete na radionicama na kojim će biti predstavljene planirane aktivnosti i mogućnosti učešća na 12. Sarajevo Business Forumu (SBF) i 3. Sarajevo Halal Fair-u (SHF). Radionice će se održati u: Sarajevu (08. 03.), Mostaru (09. 03.), Tuzli (16. 03.) i Bihaću (17. 03.). Više u prilogu i Dnevnom redu za svaku planiranu radionicu.

O Sarajevo Business Forumu (SBF) i Sarajevo Halal Fair-u (SHF) !

Sarajevo Business Forum je međunarodna investicijsko-poslovna konferencija koja se održava u glavnom gradu Bosne i Hercegovine od 2010. godine. Kroz proteklih 11 izdanja, pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, SBF je izrastao u globalno priznatu platformu za povezivanje domaćih, regionalnih i međunarodnih privrednih subjekata, uspostavljanje poslovne saradnje i jačanje ukupnih ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine sa zemljama Zapadnog Balkana i investitorima iz cijelog svijeta. Ovogodišnji strateški partner je Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo.

Sarajevo Halal Fair organizovan je 2018. i 2019. godine pod pokroviteljstvom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i predstavljao je najveći sajam halal-industrije na Zapadnom Balkanu i Jugoistočnoj Evropi. Zbog pandemije Covid-19 nije se održavao u protekle tri godine.

12. Sarajevo Business Forum zakazan je za 17. i 18. maj 2023. godine, dok je 3. Sarajevo halal sajam zakazan za 17.-19. maj 2023. godine u Kongresno-konvencijskom centru Hotela Hills Sarajevo/Ilidža.

Glavni ciljevi organizacije oba događaja su stimulacija privrednih aktivnosti, podsticanje domaćih i međunarodnih investicija, jačanje bosanskohercegovačke privrede, povezivanje i umrežavanje sa partnerima i tržištem i poticanje održivog privrednog razvoja.

Halal je rastući tržišni segment, s potrošačima i turistima koji traže destinacije koje udovoljavaju njihovim potrebama i mnoge zemlje žele privući ove putnike. Perspektiva BiH u halal-proizvodnji hrane i turizmu je velika, ali u isto vrijeme i dalje nedovoljno iskorištena, te kroz navedene događaje želimo da damo doprinos i podstrek daljem jačanju i razvoju bosanskohercegovačke industrije i tržišta.

Radionice zajednički organizuju Sarajevo Business Forum, Agencija za certificiranje halal kvalitete BiH uz podršku projekta USAID Razvoja održivog turizma u BiH (Turizam).

Molimo vas da Vaše učešće prijavite registracijom na linku REGISTRACIJSKI OBRAZAC.

Pozivno pismo