Poziv na seminar - Predstavljanje tehnologije tretmana prečišćavanja otpadnih voda pomoću vještačkih močvarišta

16.03.2017
Ambasada Republike Češke u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Privrednom /Gospodarskom komorom Federacije Bosne i Hercegovine i Privrednom komorom Republike Srpske, te Kantonalnom privrednom komorom Tuzla, organizuje seminar pod nazivom „Predstavljanje tehnologije tretmana prečišćavanja otpadnih voda pomoću vještačkih močvarišta" .

U posljednjih nekoliko godina pokrenuta je izrada planova za izgradnju prečistača otpadnih voda i sistema prikupljanja i odvodnje otpadnih voda, i to kako za veće gradove, tako i za manje opštine/ općine i naselja/sela. Seminari će biti održani u 4 grada (Tuzla, Banja Luka, Sarajevo, Mostar) Bosne i Hercegovine, a njihov cilj je unapređenje sistema tretmana otpadnih voda, te jačanje veze između kompanija koje razvijaju tehnologije i donosioca odluka, tj. prije svega rukovodstva opština / općina, javnih komunalnih preduzeća i deponija i industrijskih kompanija. Cilj ovih seminara je predstaviti i ponuditi niskobudžetno i po okoliš prihvatljivo rješenje za tretman otpadnih voda pomoću vještačkih močvarišta, posebno pogodnih za udaljena područja i opštine/općine bez postojećeg prečistaća otpadnih voda, te dobiti povratnu informaciju od potencijalnih klijenata.

Prisutni će nakon prezentacija, imati priliku razgovarati sa predstavnicima čeških kompanija o mogućnostima saradnje i eventualnom učešću na javnim tenderima.

Više o seminaru, terminima održavanja i načinu prijave možete naći ovdje.