Poziv privrednicima za učešće na Biznis forumu u Skoplju

06.04.2017
Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH je obaviještena od strane Ambasade Republike Makedonije u Bosni i Hercegovini, da je u planu organizacija Biznis foruma na kojem bi učestvovali privrednici BiH i Makedonije. Održavanje Biznis foruma je planirano na dan 20. april 2017. godine, prilikom službene posjete predsjedavajućeg Predsjedništva BiH g. Mladena Ivanića Republici Makedoniji.

Prioriteti Biznis foruma će biti sljedeće oblasti:
-poljoprivreda i prehrambena industrija,
-gređevinarstvo,
-metaloprerađivačka industrija,
kao i korištenje prednosti koje nude sporazumi o slobodnoj trgovini, regionalna saradnja i projekti.

Imajući u vidu komplementarnost privreda dviju zemalja, kao i postojanje potencijala i mogućnosti sektorskog povezivanja kompanija u nastupu na treća tržišta, Biznis forum u Skoplju je izuzetna prilika da privrednici iz BiH i Makedonije razgovaraju o modalitetima za unapređenje privredne saradnje.

S tim u vezi, pozivamo privrednike da budu dio privredne delegacije BiH koja će otputovati na Biznis forum u Makedoniju 20.4.2017.godine. Kontakt osoba u P/G K FBiH je Andreja Softić, te Vas molimo da Vašu zainteresiranost potvrdite najkasnije do ponedjeljka 10.4.2017. godine na e-mail adresu a.softic@kfbih.com.


Informacije za privrednike  koronavirus (COVID 19)