Poziv privrednim subjektima za učešće u projektu: Podrška pružateljima socijalnih usluga organizacija civilnog društva u BiH

06.07.2021


Privredna/Gospodarska komora FBiH zaprimila je poziv za učešće privrednih subjekata u Projektu 'Podrška pružateljima socijalnih usluga organizacija civilnog društva u BiH’, a koji sprovodi CARE International, uz finansijsku podršku Austrijske razvojne Agencije.

Projekt ‘Podrška pružateljima socijalnih usluga organizacija civilnog društva u Bosni i Hercegovini’ podržava aktivnosti socijalnih poduzeća – partnera i kroz nove investicije želi obezbjediti njihovu održivost.
Projektom se želi zaštititi najugroženije stanovništvo i pružiti pogodnosti svim građanima BiH, sa ciljem da se profesionalizira i poboljša mandat i uloga aktera civilnog društva (NVO) u BiH, povećavanjem održivosti i izgradnjom kapaciteta za pružanje usluga marginaliziranoj i ranjivoj populaciji, te omogućavanjem aktivnog sudjelovanja u dizajniranju i provedbi relevantnih politika.

Kupovinom proizvoda i usluga socijalnih preduzeća, kao pojedinci i organizacije, pomažemo njihovoj održivosti, uz istovremeno kreiranje dodatne vrijednosti na tržištu primjenom principa društveno odgovornog poslovanja.

Pozivamo sve privredne subjekte iz BiH, koji u svojim marketing aktivnostima primjenjuju principe društveno odgovornog poslovanja da prepoznaju prednosti saradnje sa socijalnim preduzećima.


Predstavljamo Vam ponudu proizvoda i usluga za slijedeće partnere na Projektu:

- OPZ 'Eko-Budućnost' Modriča: sušene šljive, sa plantaže imanja, pakovanje od 80 gr.
- 'Agroplan doo' Bijeljina: certificirani organski poljoprivredni proizvodi sezonskog karaktera
- Radionica 'Životna pomoć doo' Goražde: brendirani tekstilni proizvodi (ekološki cekeri, jastuci za putovanja, kecelje, papuče...)
- OPZ 'Žena' Kravica, Bratunac: usluge keteringa po tradicionalnoj recepturi i sa proizvodima iz poljoprivrednog gazdinstva kooperantica
- OPŽZ ' Kreativna vizija' Rudo: sok od maline po tradicionalnoj recepturi i sa visokim udjelom voća (pakovanje 1l i 0,25l).

Za dodatne informacije i saradnju na raspolganju je email adresa : lejla.softic@savjetnik.ba