POZIV ZA JAVNE RASPRAVE PO NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O UNUTRAŠNJOJ TRGOVINI F BiH

06.01.2017

Poštovani,

na  zahtjev Federalnog ministarstva trgovine Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH, organizuje Javnu raspravu po nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjoj trgovini  u Sarajevu i Mostaru.

Tekst nacrta Zakona predložen od Vlade Federacije BiH je razmotren  na sjednicama oba doma Parlamenta F BiH – Predstavnički dom na sjednici održanoj13.12.2016.godine, a Dom naroda  na sjednici održanoj 15.12.2016.godine, na kojima je zaključeno da se organizira i provede Javna rasprava u trajanju od 45 dana.
Rasprava se organizira uz prisustvo predstavnika relevantnih subjekata, privrednih društava i drugih na koje se odnosi primjena ovog Zakona.

Stoga vas pozivamo na raspravu po nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjoj trgovini koju organizujemo za dan

- utorak 10.01.2017.godine sa početkom u 11,00 sati, koja će se održati u prostorijama Privredne/Gospodarske komore F BiH, ul. Kneza Domagoja br. 12. Mostar
i
- ponedjeljak 16.01.2017.godine sa početkom u 11,00 sati, koja će se održati u prostorijama Privredne/Gospodarske komore F BiH u Sarajevu, ul. Branislava Đurđeva br. 10. Sarajevo ( Velika sala u prizemlju).


Uvodne informacije, kao i odgovore na pitanja o predloženim zakonskim odredbama dat će stručna lica Federalnog ministarstva trgovine.

Nadamo se da ćete, uvažavajući značaj ovog Zakona prisustvovati sastanku, te uzeti aktivno učešće u raspravi, davanjem primjedbi, sugestija i mišljenja, u cilju utvrđivanja što kvalitetnijih zakonskih rješenja.

Tekst nacrta Zakona  možete preuzeti sa web stranice Federalnog ministarstva trgovine www.fmt.gov.ba i web stranice Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH www.kfbih.com.


S poštovanjem,

PREDSJEDNIK
dr.sc. Marko Šantić dipl.ecc.


Tekst nacrta zakona možete preuzeti OVDJE.
Poziv za javnu raspravu preuzeti OVDJE.