Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić posjetio bh izlagače na festivalu "Shaikh Zayed"

06.12.2016
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić prisustvovao je otvaranju festivala "Shaikh Zayed” koji se održava u Abu Dhabiju i koji će trajati do 4.1.2017.godine.

Festival "Shaikh Zayed” se održava svake godine povodom obilježavanja praznika Ujedinjenja Arapskih Emirata i predstavlja najznačajniju privredno-kulturnu manifestaciju u UAE.

PKFBiH u koordinaciji  sa MIP-om BiH, VTK BiH  i PK RS-a,  je na poziv Fondacije Shaik Zayed  po drugi put za redom  organizovala učešće bh. predstavnika na ovom izuzetnom Festivalu.

Na ovogodišnjem  Festivalu  uzelo je učeće 16 zemalja sa oko 600 privrednika.

Predsjedavajući dr. Denis  Zvizdić, u pratnji  ambasadora BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Zorana Milićevića, nakon svečanog otvorenja Festivala posjetio je bh izlagače.

Visokim BH  zvaničnicima   u ime izlagača dobrodošlicu je poželio Emir Pašić, ovogodišnji supervizor bh delegacije,Voditelj Centra za međunarodnu saradnju P/G komore Federacije.

Istakao je da ovogodišnju bh delegaciju čine 52 učesnika koji pored obrtnika iz starih zanata, ručno pripravljenih biljnih preparata na bazi meda,Vitinke iz Kozluka, Eko sira Puđa iz Livna, čine predstavnici   bh gastronomije  koje na Festivalu  predstavlja ugledni gastronom Muhamed Pršeš, dok će KUD Sanski Biseri prezentirati folklorni kolorit  Bosne i Hercegovine u toku cijelog održavanja Festivala.

Za medijsku pokrivenost Festivala pobrinuće se Tinka Milinović.U razgovoru sa bh. privrednicima, predsjedavajući Zvizdić je zahvalio je Šeiku Mohamedu bin Zayedu na gostoprimstvu i rekao da ovaj Festival pruža mogućnost za efikasno povezivanje bosanskohercegovačkih i kompanija iz UAE, kao i za promoviranje investicija i dalje jačanje poslovnih veza između privrednika dviju država.