Predsjednik Šantić primio prestižno priznanje Dunavskog foruma

04.10.2019
U Novom Sadu se održava 8. Dunavski biznis forum pod pokroviteljstvom Gospodarske komore Vojvodine. Forum je počeo plenarnom sjednicom, a njegov rad nastavljen je kroz šest panelskih rasprava: Unaprjeđenje poslovnog ambijenta, Biznis i prosperitet, Izazovi Europske unije – Zapadni Balkan, Digitalne tehnologije, Turizam i gastronomija te Poljoprivreda.

Predsjednik Gospodarske komore F BiH dr. Marko Šantić održao je predavanje na panelu Izazovi Europske unije – Zapadni Balkan te tom prilikom  naglasio kako je slobodan protok ljudi i kapitala conditio sine qua non ekonomskog prosperiteta svakog, pa i prostora Zapadnog Balkana.S obzirom da su države ovog prostora članice Dunavske i Jadransko-jonske makroregije ta činjenica je idealan preduvjet za suradnju u pripremi za ulazak u EU, apliciranje na predpristupne EU fondove prekogranične suradnje te opću međusobnu suradnju.

U tom duhu, Šantić je inicirao održavanje zajedničke konferencije Dunavske i Jadransko -Jonske regije na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru 2020. godine.

Predsjednik Šantić primio je i prestižno priznanje Dunavskog foruma za uspješnu dosadašnju suradnju ”Dunavski kapetan”.