PREDSTAVNICI CILA INVESTMENT CONSULTANCY INC POSJETILI PRIVREDNU/GOSPODARSKU KOMORU FEDERACIJE BIH

14.12.2021
Predstavnici Cila Investment Consultancy INC u pratnji gospodina Mate Zeke, ambasadora Bosne i Hercegovine u Hašemitskoj Kraljevini Jordanu su upriličili posjetu Privrednoj/Gospodarskoj komori Federacije Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Privredne/Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine, gospodin Mirsad Jašarspahić uz riječi dobrodošlice gostima je prezentirao organizaciju kao i trenutne aktivnosti Komore.

Ambasdor Zeko je naglasio da je ova poslovna posjeta ranije planirana s ciljem investiranja u Bosnu i Hercegovinu.

Gospodin Mariam Ezzou,direktor  Cila Investmenta je zajedno sa gospodinom Nayel Hashem Ajl Majalijem u ime svoje kompanije izrazio spremnost za kreditiranje državnih, entitetskih, opštinskih kao  projekata privatnih kompanija u Bosni i Hercegovini.
Pored toga što su spremni staviti na raspolaganje kreditna sredstva oni ujedno nude i usluge pronalaženja strateških partnera i investitora za projekte.

Ukoliko se iskaže interes od strane bh kompanija otvara se mogućnost osnivanja slobodne carinske zone za bh kompanije iz koje bi se realno mogle trgovački pokrivati zemlje ovog uistinu bogatog regiona.

Takođe nude mogućnosti i reprograma tekućih kreditnih aranžmana kao i reprograma istih u BiH pod povoljnijim uvjetima od aktualnih.

Tom prilikom predsjedniku Privredne/Gospodarske komore FBiH gospodinu Mirsadu Jašarspahiću predočeno je pismo namjere u kojem je data njihova finansijska ponuda zajedno sa svim potrebnim informacijama i uvjetima za realizaciju iste.
Dogovorene su posjete i sastanci sa predstavnicima FIP-e BiH, Federalnog ministarstva energetike, rudarstva i industrije, Ministarstva privrede i poduzetništva FBiH, poslovnim bankama i predstavnicima privatnih kompanija.

Predsjednik Jašarspahić je pozdravio spremnost gostiju da primarno realnom sektoru u ova krizna vremena omoguće pristup jeftinijem kapitalu koji je neophodan za dalji razvoj i konkurentnost bh privrede.

Dogovoreno je da će u realizaciji ovih aktivnosti Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine predstavnicima Investment Consultancy INC pružati svaki vid potpore u realizaciji njihovih aktivnosti  s ciljem privlačenja novih investicija i jeftinijeg kapitala.