Predstavnici Industrijske zone Kajseri na sastanku u Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH

05.10.2019
3.10.2019. godine u Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH u Sarajevu, održan je sastanak člana Upravnog odbora Industrijske zone Kajseri iz Turske Mustafe Katircigila sa potpredsjednikom Privredne/Gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine Mirsadom Jašarspahićem i saradnicima. Sastanku su prisusutvovali predstavnici BIGMEV-a – fondacije za razvoj odnosa Bosne i Hercegovine i Turske.

Industrijska zona Kajseri je jedna on najvećih industrijskih zona u Turskoj. Radi se o zoni u kojoj posluje više od 2000 kompanija. Najveći broj kompanija radi u  industrijama namještaja, metala, tekstila i bijele tehnike.  Industrijska zona Kajseri radi na otvaranju expo centara širom svijeta, a jedan takav centar planira se otvoriti i u Bosni i Hercegovini. Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima prezentiranja bh. proizvoda u expo centru u Dubaiju, koji je prvi otvoren i gdje turske kompanije prezentiraju svoje proizvode na 15.000 m2.  Imajući u vidu da kompanije iz Industrijske zone Kajseri za svoje proizvode nabavljaju veliki broj poluproizvoda, dogovoreno je da se radi na povezivanju sa bh. kompanijama.

Privredna/Gospodarska komora FBiH će obavijestiti svoje članice, privrednike iz BiH, o mogućnostima saradnje sa kompanijama iz Industrijske zone Kajseri.