Privredna /Gospodarska komora FBiH na sajmu Gudovac

13.02.2019
Na Sajamskom prostoru Gudovac, u organizaciji Bjelovarskog sajma d.o.o. i Hrvatskog pčelarskog saveza 09. i 10.02.2019. godine održan je 15. međunarodni pčelarski sajam i 6. Izložba vina. Događaji su održani pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, a suorganizatori su Bjelovarsko-bilogorska županija, Grad Bjelovar, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba i Pčelarska Udruga Bilogora Bjelovar.

Najveći pčelarski sajam u regiji ponovno je posjetilo oko 140 izlagača, te tisuće posjetitelja iz Republike Hrvatske i država okruženja.

Uz tradicionalni Pčelarski sajam ponovno se u istom terminu održala i 6. Izložba vina i vinogradarske opreme (paviljon 9), koja je svojim sadržajima ponovno obogatila ''najslađu'' sajamsku manifestaciju.

Aktivno sudjelovanje u sajmu je uzela i Privredna/Gospodarska komora FBiH i održala niz bilateralnih sastanaka, koji su polučili rezultate i najave dolaska na 27. Jesenski Međunarodni Bjelovarski sajam.

Štand Privredne/Gospodarske komore FBiH posjetili su potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, te bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, koji su komentirali hercegovačka vina i istaknuli kako kvaliteta naših vina ima tržište u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji.Na 15. međunarodnom pčelarskom sajmu i 6. Izložbi vina Privrednu/Gospodarsku komoru su predstavljali Grupacija vinara P/G K FBiH: HERCEGOVINA PRODUKT ČITLUK, HERCEGOVINA VINO ČITLUK, PODRUMI ANDRIJA PAOČA.