Privredna delegacija na sajmu u Milanu

22.02.2018
Predstavnici domaćih proizvođača obuće, proizvodnje i prerade  kože i privrednih komora  Federacije BiH i Republike  Srpske, u organizaciji italijanskog instituta za vanjsku trgovinu Sarajevo i Udruženja Assomac, borave u posjeti prestižnom sajmu SIMAC TANNING TECH, koji se od 20. do 22. februara održava u Milanu.

U delegaciji iz Federacije BiH učestvuju predstavnici kompanija Prevent Leather, Koteks Tesanj i BFM Travnik, kao i sekretar Udruženja tekstila, kože i obuće Privredne komore FBiH. Članovi delegacije imati će priliku da se na ovom sajmu upoznaju sa najnovijim tehnološkim dostignućima u industriji kože i obuće, te da uspostave direktne kontakte sa proizvođačima opreme i mašina i unaprijede svoja znanja iz ove oblasti.

Istovremeno, posjetili su i jedan od najznačajnijih međunarodnih sajmova „Lineapelle", gdje se predstavljaju proizvođači različite vrste kože, modela za obućarsku industriju, raznih komponenti za industriju obuće, te pribora za obuću i izradu kožne galanterije.Informacije za privrednike  koronavirus (COVID 19)