PRIVREDNA DELEGACIJA TURSKE ASOCIJACIJE ANESIAD IZ ISTANBULA U ORGANIZACIJI PRIVREDNE KOMORE FBIH UPRILIČILA B2B SUSRETE SA BH PRIVREDNICIMA

Emir Pašić dipl.ecc 04.11.2015Privredna delegacija turske asocijacije ANESIAD iz Istanbula u okviru svoje balkaske turneje nakon posjeta privrednim komorama Makedonije i Kosova, dana 30.10.2015. godine u organizaciji Centra za međunarodnu saradnju Privredne komore FBiH upriličila je B2B susrete sa bosanskohercegovačkim privrednicima.

Prisutnima su se obratili Emir Pašić, voditelj Centra za međunarodu saradnju PKFBiH i Almin Mališević, direktor sektora za industriju i usluge pri PKFBiH, pozvajući turske privrednike na tješnju saradnju sa domaćim firmama, radi zajedničkoog nastupa na turskom kao i na trećim tržištima.

Predstavnik ANESIADA, Niyazi Dilek se zahvalio na ukazanom gostoprimstvu i pozvao prisutne da nakon današnjih B2B sastanka, nakon uspostavljenih kontakata  započnu sa konkretnim zajedničkim projektima.

Turskim privrednicima je upriličena kratka prezentacija privrednih potencijala i prednosti ulaganja u BiH.

Prestavnici Bisiness kluba BBI banke pozvali su goste da uzmu učešća na predstojećem Sarajevo Business Forumu 2016.godine.

Ispred ekonomskog odjela Ambasade Republike Turske u Sarajevu prisutnima se obratio Sedat Yildiz, savjetnik za trgovinu navodeći dobre primjere turskih kompanija koje uspješno posluju u BiH pozvao je prisutne da u bosanskohercegovačkim firmama nađu dobre partnere i ulažu u privredu Bosne i Hercegovine.

Nakon toga privredna delegacija ANESIADA od 45 firmi iz metalnog, drvoprerađivačkog, tekstilnog, građevinskog i prehrambenog sektora  održala je bilateralne sastanke sa domaćim firmama predvođenim As Groupom, Klasom d.d., Emka Bosnia , TRD Vareš d.d., Elko Marić d.o.o., Sinkro d.o.o., Standard furniture.


Emir Pašić dipl.ecc
Centar za međunarodnu i saradnju sa EU fondovima