Privredna/Gospodarska Komora FBIH na manifestaciji „Dani hrvatskog turizma“ i „Pula Boat Fair“

Danijela Lovrić 15.11.2015

Predsjednik Privredne/Gospodarske komore Federacije BIH , dr. sc. Marko Šantić je 13. I 14.listopada 2015.godine, a na poziv Hrvatske gospodarske komore, sudjelovao na manifestaciji „Dani hrvatskog turizma 2015" u Poreču, R. Hrvatska.Predsjednik Šantić je održao razgovore sa čelnim ljudima Hrvatske gospodarske komore iz sektora turizma, kako bi se održala i intenzivirala dosadašnja dobra poslovna suradnja između dvije komore, a „Dani hrvatskog turizma" su bili dobra prilika za to.

Pored navedenih sastanaka, predsjednik je prisustvovao  i turističkom forumu „Sharing economy – turizam novog milenija?", a svakako je zanimljiva bila tema i destinacijskog menadžmenta o kojem ovisi na koji će se način upravljati turističkim proizvodom kako bi se povećala konkurentnost među zemljama koje imaju najkvalitetniju turističku ponudu.

Tradicionalna i najvažnija manifestacija hrvatskog turističkog sektora okupila je veliki broj uzvanika, kojem su prisustvovali i potpredsjednici vlade te brojni ministri.

Održana je i dodjela nagrade „Turistički cvijet- kvaliteta za Hrvatsku" koju dodjeljuje Hrvatska Gospodarska komora, kao i dodjele nagrada Ministarstva turizma Hrvatske.

Obzirom da se u to vrijeme održavao i 6. Međunarodni sajam brodske opreme i brodova „Pula Boat Fair", na poziv predsjednike Županijske komore Pule, gđe  Jasne Jakljan Majetić, predsjednik je nazočio i otvorenju spomenutog sajma.

Danijela Lovrić
Tajnik Udruženja za turizam i ugostiteljstvo / 
Centar za međunarodnu i suradnju sa EU fondovima


Informacije za privrednike  koronavirus (COVID 19)