Privredna/Gospodarska komora FBiH učestvovala na CampusTreff-u u Wolfsburgu

16.03.2018
Na poziv InovativCampus tima, iz Wolfsburg AG-a, predstavnici Privredne komore FBiH i kompanije "Pobjeda” Tešanj, članice odbora Grupacije automobilske industrije (GAI), prisustvovali su prvom ovogodišnjem "CampusTreff” događaju, koji se organizira kvartalno za predstavnike kompanija koje svoje urede imaju u Inovativnom Centru – Forum Autovision-u.

Događaj je održan u prostorijama MarktHalle, na temu #WolfsburgDigital, cjelogodišnje postavke koncipirane kao "pop up” događaj. Pored navedenih, druženju su prisustvovali i predstavnici departmenta Wob AG-a, kao i predstavnici kompanija koje rade direktno sa Wob AG-om.

Tokom prezentacije na temu digitalizacije, gdje su se predstavili eminentni stručnjaci iz oblasti digitalizacije u raznim oblastima djelovanja, i druženja poslije održane prezentacije, također se razgovaralo o aktuelnoj problematici "dizel afere”, kao i pogledima Volkswagen-a na automobilsku industriju u bližoj i daljoj budućnosti, te njihovim zahtjevima i očekivanjima od sadašnjih i budućih dobavljača.


 
Također, sa posebnim akcentom se razgovaralo i o neophodnom prelasku sa trenutno važećeg standarda ISO/TS 16949:2016 na IATF 16949:2018, koji je potrebno završiti do početka mjeseca septembra tekuće godine, te o problemima sa kojima bi se kompanije mogle susresti ukoliko se ne izvrši neophodna recertifikacija. Tom prilikom, direktno je ponuđena pomoć od strane Wob AG-a, na način stavljanja na raspolaganje svojih stručnjaka-auditora tokom procesa certifikacije odnosno recertifikacije kompanija.

Tokom sastanka održanog u uredu Grupacije automobilske industrije u Forum Autovision-u, sa predstavnikom Automotive Support Agency, razgovaralo se o trenutnim problemima s kojima se susreće automobilska industrija, te vidovima podrške koju Volkswagen AG može pružiti bh. kompanijama involviranim u automobilskoj industriji.


Informacije za privrednike  koronavirus (COVID 19)