Privredna komora fbih organizovala odlazak delegacije bh privrednika na festival Sheikh Zayed u Abu Dhabi

Emir Pašić dipl.ecc 18.11.2015

Dana 16.11.2015.godine u organizaciji Privredne komore FBiH a na poziv Fondacije Khalifa Bin Zayed Al Nahyan otputovala je BH privredna delegacija radi učešća na festivalu „Shaikh Zayed", koji će se održavati u Abu Dhabiju u periodu od 15.11 do 15.12.2015.godine.

Festival „Shaikh Zayed" je tradicionalna manifestacija koja se održava svake godine u povodu obilježavanja praznika ujedinjenja arapskih emirata i ujedno je najznačajnija privredno kulturna manifestacija u zemlji.
PKFBiH je na poziv Fondacije u vrlo kratkom periodu uspjela okupiti predstavnike dvadeset firmi sa 40 učesnika kojima će na raspolaganje biti stavljeno 25 uređenih štandova na kojima će moći izlagati i prodavati robu i prezentirati svoje usluge i time na najbolji način predstaviti našu privredu.

Dobročinstvom Fondacije svi troškovi smještaja, ishrane, prijevoza roba i ljudi kao i zakupa štandova tokom boravka naše delegacije padaju na njihov teret.

Privrednu delegaciju predvode firme Bekto Precissa, Bellissima, Granoff, Koteks Tešanj, Moj San, Hoteli Ilidža, Emirates tourism and investment, Mljekara Livno Puđa, Dr Pasha, uz predstavnike obrtnika iz oblasti starih zanata i ručno pripravljenih biljnih preparata na bazi meda.

Emir Pašić dipl.ecc
P/G KFBIH - Centar za međunarodnu i saradnju sa EU fondovima