Prvi međunarodni simpozij tekstilnog inžinjerstva i modnog dizajna TImod 2016

25.01.2016

Prvi međunarodni simpozij tekstilnog inžinjerstva i modnog dizajna TImod 2016. svečano je otvoren uz prisustvo velikog broja zvanica, predstavnika akademske zajednice iz naše zemlje, susjednih zemalja i regiona, predstavnika privrednog, političkog i javnog života.
Predstavnici Privredno/Gospodarske Komore FBiH su također prisustvovali ovom značajnom događaju. Otvaranja simpozija je organizirao Fakultet za tehničke studije Univerziteta u Travniku sa ciljem da se objedine znanstvena postignuća i praksa u oblasti tekstila.Nakon protokolarnog dijela otvaranja simpozija upriličeno je svečano otvaranje pogona tekstilnog inžinjerstva i dizajna. Pogon tekstilnog inžinjerstva i dizajna simboličnim presijecanjem vrpce otvorili su predsjednik Organizacionog odbora simpozija – Mr. sc. dr. Nihad Selimović, načelnik Općine Travnik – Admir Hadžiemrić I premijer Srednjobosanskog kantona – gosp. Tahir Lendo.
Općina Travnik ima dugu historijsku tradiciju u razvoju tekstila, te samo otvaranje simopzija upravo na Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku je od velikog značaja za razvoj tekstilne industrije.Timod je početak organizacije tekstilne industrije u smislu edukacije, sa ciljem da se unesu nove ideje. Na ovaj način studentima se omogućava adekvatna edukacija u teorijskom smislu ali I u praktičnom, kroz praksu koja im je dostupna u istom objektu.Nakon obilaska prostorija Fakulteta za tehničke studije, koje su uređene po svim evropskim standardima, gosp.Mr.sc.dr.Nihadu Selimoviću smo, ispred Privredno/Gospodarske Komore FBiH, uputili čestitke i podršku u ostvarenju ciljeva. Udruženje za tekstilnu, kožarsko-prerađivačku i gumarsku industriju Privredno/Gospodarske Komore FBiH će i dalje učestvovati u svim aktivnostima koje podstiču razvoj ove industrijske grane.

Jasmina Zejnilagić
Sekretar Udruženja za tekstilnu, kožarsko-prerađivačku
I gumarsku industriju P/G KFBiH


Informacije za privrednike  koronavirus (COVID 19)