Radni sastanak HGK – Split i Gospodarske komore FBiH u Mostaru

08.02.2019
Jučer je u Mostaru predsjednik doc. dr. sc. Marko Šantić upriličio radni posjet predsjedniku HGK – Županijska komora Split, Jozi Tomašu s suradnicima. Sastanku je nazočio i voditelj ureda HGK u Mostaru doc. dr. sc. Viktor Lasić.

Predsjednik Šantić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom sa HGK – Split kako kroz zajedničko djelovanje u Forumu komora Jadransko – Jonske makroregije tako i na zajedničkim projektima prekogranične suradnje.

Predsjednik Tomaš se zahvalio Šantiću na prijemu te potvrdio spremnost za nastavak dugogodišnje uspješne suradnje kao i za proširenje iste i na polju prekograničnih projekata ali i na bilateralnim projektima Dalmacije i FBiH.

Lasić je istaknuo uspješnu suradnju HGK – u Mostaru i Gospodarske komore FBiH te otvorio niz pitanja u obliku prilika i šansi zajedničkog nastupa HGK i Gospodarske komore FBiH, a posebice na planu turizma i povezivanja u regiji.

Predsjednik Šantić iskoristio je prigodu te još jednom čestitao HGK – Županijskoj komori Split na sjajno organiziranom godišnjem Forumu komora, gradova i sveučilišta prošle godine u Splitu u mjesecu listopadu te nazočne izvijestio o narednim aktivnostima vezanim za organizaciju druge radionice CIRAZ - a  u Mostaru 12. i 13. ožujka vezanu za projekte prekogranične suradnje na temu inovativna pametna regija i povezana regija.

Šantić se osvrnuo i na organizaciju Prve godišnje poslovne konferencije: Gospodarstvo – ključni čimbenik razvoja društva, koju će u suorganizaciji sa Sveučilištem u Mostaru te Forumom komora i gradova Jadransko – Jonske makroregije, Gospodarska komora realizirati u sklopu konferencijskog dijela Mostarskog sajma 10. travnja 2019. godine.

Akteri jučerašnjeg sastanka izrazili su zadovoljstvo što će Forumi Jadransko – Jonske makroregije, Gospodarske komore FBiH, Hrvatske i Crne Gore u punom kapacitetu nazočiti ovogodišnjoj Mostarskoj sajamskoj manifestaciji.

Predsjednik Tomaš se zahvalio Šantiću na prijemu te ga pozvao da u što skorije vrijeme posjeti Split.


Informacije za privrednike  koronavirus (COVID 19)