Radni sastanak u Privrednoj komori Republike Srbije

08.10.2018


Potpredsjednik P/G komore doc.dr.sc. Marko Šantić u srijedu 04.10.2018.g., sa suradnicima imao je radni sastanak u Privrednoj komori Republike Srbije. Domaćini su, na čelu sa gosp. Igorom Popovićem, glavnim savjetnikom predsjednika PK RS, izvijestili potpredsjednika Šantića o aktivnostima u KIF–u koje provodi Komora Srbije, te konstatirali kako bi bilo neophodno da se komore F BiH i Republike Srpske aktivnije uključe u rad KIF-a.

Potpredsjednik Šantić se složio sa konstatacijama domaćina, te naglasio da regionalno povezivanje, a isto tako i suradnja dva Foruma KIF-a i AIC-a nema alternativu i pozvao Komoru Srbije da se aktivnije uključi u rad AIC-a. Delegacije su prezentirale aktivnosti i potencijale svojih Komora, te naglasile kako postoji velik prostor za suradnju na području turizma, poljoprivrede i industrije. Otvorena je i tema klasterizacije u gospodarstvu obaju zemalja, a Komora Srbije je Komori F BiH ponudila i organizacijsku pomoć po pitanju koordinacije klastera u komorskim sustavima.

Prvi naredni susreti rukovodstva dvaju komora biti će upriličeni u Splitu sredinom listopada, te u Mostaru početkom studenog.
Informacije za privrednike  koronavirus (COVID 19)