Sajam tekstila, kože i obuće "Timod Expo" 2019

14.02.2019
Općina Travnik, u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom za Centralnu BiH – REZ,  organizira prvi  Sajam tekstila, kože i obuće "Timod Expo” koji će se održati u Travniku u periodu od 24. do 26. aprila 2019. godine pod pokroviteljstvom Vlade SBK/KSB, Ministarstva privrede SBK/KSB, kao i uz podršku  drugih institucija i partnera.

Riječ je o poslovnoj manifestaciji sa međunarodnim učešćem koja okuplja na jednom mjestu  predstavnike sektora tekstila, kože, obuće,  dobavljače  mašina i opreme iz ove industrijske branše i druge aktere iz lanca vrijednosti predmetnih branši.

Cilj Sajma "Timod Expo” je da obezbijedi  prostor za uspostavljanje poslovne saradnje proizvođača i kupaca tekstila, kože i obuće, predstavnika  dobavljača  mašina i opreme iz Bosne i Hercegovine  i regiona,  te omogući promociju proizvoda i dostignuća u ovoj branši.

Partner Sajma ”Timod Expo” je Fakultet za tehničke studije Univerziteta u Travniku koji istovremeno,  za vrijeme održavanja Sajma (od 25. do 27. aprila),  organizira četvrti po redu  Međunarodni simpozij  tekstilnog inženjerstva i modnog dizajna "Timod Conference 2019”,  čiji je cilj podići i usmjeriti naučno-stručnu  teoriju u oblasti tekstilnog inženjerstva i modnog dizajna.

Dodatne informacije  možete naći  na zvaničnoj web stranici Sajma.  

Prijavni obrazac za učešće na Sajmu možete preuzeti ovdje.