Šantić: Gospodarska komora FBiH može dati doprinos provedbi Reformske agende

Izvor: Fena.ba 04.11.2016
Suradnja Gospodarske komore s Vladom Federacije BiH nije na zadovoljavajućoj razini, a isto tako vjerujem da ni premijer FBiH Fadil Novalić nije zadovoljan tom suradnjom, izjavio je u razgovoru za Agenciju Fena predsjednik Gospodarske komore FBiH Marko Šantić.

Dodao je da postoji određena suradnja prije svega s Ministarstvom energije, rudarstva i industrije FBiH, te u zadnje vrijeme s ministarstvima trgovine i turizma, ali da  nije zadovoljan sa suradnjom Komore s  Vladom FBiH u cjelini.

Šantić je za 24. novembar najavio održavanje prvog poslovnog foruma u organizaciji Gospodarske komore FBiH u Vitezu na kojem će na jednom od panela biti razgovarano o Reformskoj agendi, a na drugom o evropskim integracijama.

- Nadam se da će na panelu o Reformskoj agendi biti i premijer Novalić, a dopremijerka i ministrica financija Jelka Milićević je već potvrdila dolazak, kao i predstavnici Udruge poslodavaca, te bismo tada trebali suočiti stajališta o Reformskoj agendi- kazao je Šantić.

Također  je istaknuo da Gospodarska komora FBiH može dati svoj doprinos u provedbi Reformske agende na mnogo načina, a najbolji način je  kroz granska udruženja Komore, te prijedlozima firmi i tih strukovnih udruženja zakonskih i podzakonskih akata koji se upućujući putem Komore Vladi FBiH.

- Neki od tih prijedloga i rješenja dođu do premijera i Vlade FBiH, nažalost, većina ostane samo mrtvo slovo na papiru - zaključio je predsjednik Gospodarske komore FBiH Marko Šantić.


Informacije za privrednike  koronavirus (COVID 19)