SARADNJA PRIVREDNE KOMORE FEDERACIJE BIH I MAĐARSKE

01.04.2016
Predsjednik Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH g. Mirsad Jašarspahić je 30.03.2016. godine održao sastanak sa predsjednikom Komiteta za zapadni Balkan Komore za trgovinu i industriju Republike Mađarske, g. Attilom Galambos i ekonomskim savjetnikom Mađarske ambsade u BiH gđom. Dominikom Horvat.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima poboljšanja privredne saradnje između Mađarske i Bosne i Hercegovine. Prezentirani su prikupljeni podaci o kompanijama iz metalnog i elektro sektora, kao i sektora tekstila, kože i obuće.

Iskazan je interes za prodajom proizvoda i usluga  kao i traženje distributera na području Mađarske.

Alati, filteri, industrijski proizvodi, proizvodi za energetiku, montažni objekti, čelične i metalne konstrukcije samo su neki od proizvoda koje nude bh. komapnije iz metalnog i elektro sektora. Kada se radi o industriji tetstila i kože domaći proizvođači nude kompletnu izradu proizvoda po zahtjevu kupca, usluge šivanja, proizvodnju uniformi, HTZ opreme, kožne presvlake i enterijer za automobile i slično.

Obzirom na postojeće kapacitete postoji i mogućnost za proširenje obima i vrste proizvodnje na zahtjev kupca.

Takođe, dogovoreno je da se razmjene informacije o sajamskih manifestacijama u obje države, te dalje zajedničke aktivnosti u cilju povezivanja i organizovanja susreta privrednika ove dvije zemlje.


Informacije za privrednike  koronavirus (COVID 19)