Sve je spremno za 13.međunarodni sajam privrede u Tešnju

16.05.2017
Sve je spremno za

13. Međunarodni sajam privrede u Tešnju
koji će se održati u periodu 18.-21.05.2017.godine na lokalitetu Kraševo bb
Tešanj


Organizator sajma: Udruženje privrednika ''Biznis centar'' Jelah -Tešanj
Oficijelni partner sajma :  Privredna/Gospodarska komora Federacije  BiH
Zemlja partner: Savezna Republika Njemačka

Organizator sajma zajedno sa svojim oficijelnim partnerom, je pripremilo sadržajnu sajamsku manifestaciju. Izložbeni prostor sajma smješten na 4.000m2 zatvorenog prostora, 10.000 m2 otvorenog prostora,koji je predviđen za automobilsku industriju i prateće sadržaje, ove godine ugostit će preko 200 izlagača, te svim zainteresiranim pruža priliku za mnoštvo informacija, prilika za susrete sa postojećim i budućim partnerima, atraktivan prostor u izložbenom dijelu sajma, te ostale popratne sadržaje  izvorne privredne manifestacije.


Iz bogatog sadržaja predviđene agende sajma, izdvajamo:

• Svečano otvorenje sajma će se održati u četvrtak 18.05.2017.godine sa početkom u 10:30 sati.Ovogodišnji sajam će otvoriti predsjednik Udruženja Biznis centar Jelah Tešanj gosp. Edin Jabandžić,  ambasadorica SR Njemačke u BiH NJ.E. Christiane Hohmann  i predsjedavajući Vijeća ministara u BiH gosp. Denis Zvizdić.

• Tradicionalnu panel diskusiju, koja će se na dan otvaranja sajma ove godine održati na temu: ''Regionalna saradnja kao prethodnica ulaska u Evropsku uniju''

• Drugog dana sajma 19.05.2017.godine - panel diskusija na temu: ''Razvoj bh autoindustrije- vozila budućnosti''

• kao i ostale popratne događaje na marginama sajma.


Sajam privrede u Tešnju je više od  klasičnog izložbenog prostora. To  je manifestacija koja će ove godine po trinaesti put predstavljati mjesto na kojem se može vidjeti  najbolje što privredni ambijent F BiH i BiH ima.
Sajam privrede u Tešnju pruža mogućnost za efikasno povezivanje bosanskohercegovačkih i inostranih kompanija, promociju investicija i dalje jačanje poslovnih veza između privrednika, razmjenu informacija i iskustava.

Ovogodišnja zemlja partner sajma Savezna Republika Njemačka je potvrda da je uspješnost organizacije sajma naših privrednika, dobila priznanje i povjerenje  jedne od najrazvijenijih ekonomija na svijetu, kao i podrška  da naš projekat  i dalje razvijamo.


Radujemo se Vašem dolasku i prilici da svi zajedno budemo dio uspješnih projekata bosanskohercegovačkih privrednika.

Dobro došli u Tešanj.


Informacije za privrednike  koronavirus (COVID 19)