Sve je spremno za Prvi specijalizirani sajam tekstila, kože i obuće – TIMODEXPO u Travniku

17.04.2019
Sajam TIMOD EXPO  po prvi puta organizuje se u Travniku koji je prema svom historijskom razvoju prepoznatljiv kao grad sa dugom  tradicijom tekstilne industrije, u kojoj je danas, u Srednjobosanskom kantonu,  zaposleno više od  5.500 ljudi. Ova uspješna priča, u sebi nosi i razmjenu znanja obrazovnih institucija, ali i praktičnog dijela.

Sajam će se održati od 24. do 26. aprila 2019. godine u prostorima PSKC „Pirota" u Travniku. Wolfgang Weis jedan od vodećih stručnjaka u tekstilnoj branši, inače vlasnik firme „Weis consulting association GMBH",  bit će gost Sajma tekstila, kože i obuće Timod EXPO.  Učesnicima sajma održati će predavanje sa fokusom  na prednosti Bosne i Hercegovine u tekstilnoj industriji, u odnosu na zemlje u regionu, te pojasniti koji je to put  za proizvodnju vlastitog proizvoda.

Ono što će obilježiti ovogodišnju manifestaciju svakako je i saradnja sa bh dizajnerima, koji će predstaviti svoj rad, a također su dali svoj doprinos u dizajnu promotivnih materijala sajma. Na sajmu će biti održane modne revije: kompanije Alma Ras,  Dress Code by Prevent, te  prvog BH brenda dječije odjeće ''SENSES'' , dizajnerke Mirele Džinić, kao i modna revija Brandis- kolekcija nadahnuta etno nasljeđem Travnika. Modele će nositi manekenke i manekeni Agencije „Swan Model Management" koja je u vlasništvu poznate bosanskohercegovačke manekenke Džejle Glavović- Očuz.

Svečana ceremonija otvaranja sajma TimodExpo2019 održat će se, 24.04.2019.godine, u Privredno Sportskom Kulturnom Centru Pirota u Travniku, sa početkom u 11 sati.

Za više informacija posjetiti zvaničnu web stranicu sajma: www.timodexpo.com ili kontaktirati putem telefona na broj +387 30 518 106.

U istom periodu, na Fakultetu za tehničke studije održat će se Simpozij tekstilnog inžinjerstva i dizajna, TIMOD Conference2019 koji će učesnicima ponuditi brojne prezentacije naučnih radova, radionice, modne revije, te će se održati i takmičenje učenika srednjih stručnih škola FBiH. Kao i prethodnih godina Privredna komora Federacije BiH partner je navedenih manifestacija.