Svečana dodjela nagrade ZVIJEZDA TURIZMA BIH

06.12.2022

"Zvijezda turizma Bosne i Hercegovine” je nagrada koju Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH u suradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske i uz potporu projekta USAID Turizam, dodjeljuje za izvrsnost u industriji turizma u Bosni i Hercegovini.

Industrija putovanja i turizma jedan je od najvećih privrednih sektora u svijetu, koji je predpandemijskom periodu stvarao preko 10% svjetskog BDP-a te kreirao preko 300 milijuna radnih mjesta.

Nagrade u turizmu jačaju ugled i prepoznatljivost brenda na lokalnoj i internacionalnoj razini, jačaju povjerenje stakeholdera i partnera, stimuliraju uposlenike, privlače talente i kvalitetnu radnu snagu te otvaraju mogućnosti umrežavanja i novih partnerstava.

Prateći trendove koje postavlja UN-ova Svjetska turistička organizacija, kroz promociju novih trendova u turizmu i podršku prema onima koji odgovorno, održivo i aktivno rade na razvoju turizma, izbor za Zvijezdu turizma BIH prepoznaje i nagrađuje djelovanje predstavnike turističke industrije čija dostignuća služe kao inspiracija za konkurentan i održiv razvoj turizma.

Preko 80 prijava u 10 kategorija pristiglo u pet mjeseci na posebnu digitalnu platformu kreiranu isključivo za ovaj projekat, konkuriralo je za prestižnu nagradu ZVIJEZDA TURIZMA BIH.

Povjerenstvo za izbor ZVIJEZDE TURIZMA BIH sastavljeno od stručnjaka iz gospodarskih komora Federacije BiH, Republike Srpske i akademske zajednice te sukladno Pravilniku o dodjeli Nagrade, a vodeći računa o kriterijima: omjer cijene i kvalitete, primjena najnovijih standarda u turizmu, spoj modernih i tradicionalnih elemenata ponude, kvaliteta primjene elemenata integrirane markentiške komunikacije, autentičnost u pružanju jedinstvenog BH iskustva rangiralo je te bodovno vrednovalo kadidate za devet kategorija.

Kandidate za ZVIJEZDU TURIZMA BIH u kategoriji GLAS JAVNOSTI vrednovala je široka javna publika dajući svoj glas jednoj od prijavljenih kompanija.

Svečana dodjela nagrade ZVIJEZDA TURIZMA BIH biti će upriličena 12. prosinca, 2022.g. u hotelu Hills sa početkom u 20 sati uz izravan prijenos na BHTV 1.