U Goraždu održana prezentacija Javnog poziva podrške razvoju inovacija i poduzetništva u BiH

28.02.2023U prostorijama Biznis centra u Goraždu, BH Telecom sa partnerima Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta, Federalnim ministarstvom energije, rudarstva i industrije i Privrednom/Gospodarskom komorom FBIH, održao je prezentaciju Javnog poziva podrške razvoju inovacija i poduzetništva u BiHputem BH TechLab platforme BH Telecoma.

Na prezentaciji je predstavljen Javni poziv i BH TechLab platforma, najpopularnija platforma u Bosni i Hercegovini za podršku ICT startup ideja. Kroz razgovor i interaktivnu diskusiju sa učesnicima predstavnici BH Telecoma približili su ono što je najvažnije za start up scenu u BiH, te kako doći do sredstava za investiranje koje je BH Telecom osigurao kroz BH TechLab platformu.

BH TechLab nudi brzo investiranje sa ukupnim fondom od 15.000.000 KM koji će se raspoređivati u skladu sa dinamikom prijava koje budu imale pozitivnu ocjenu.

BH TechLab platforma ima programe koji podržavaju poslovne ICT ideje u svim fazama razvoja. Tako aplicirati mogu:

-pojedinci sa idejom, prije registracije poslovnog subjekta;

-startup kompanije (kompanija do 5 godina starosti) koji imaju prve korisnike i ulaze u fazu rasta;

-etablirane kompanje koje imaju inovativnu ICT poslovnu ideju i žele BH Telecomu ponuditi mogućnost zajedničkog investiranja.

Više informacija o programu podrške te načinu apliciranja možete dobiti putem web stranice BH Tech Lab : https://bhtechlab.ba/