U Mostaru održan treći u nizu sastanak Udruženja ovlaštenih prodajno-servisnih centara novih motornih vozila FBiH

16.05.2018


U utorak, 15.05.2018. godine u prostorijama Privredne/Gospodarske Komore FBiH u Mostaru održan je treći u nizu planiranih regionalnih sastanaka Udruženja.

Pozivu su se odazvali uvoznici i trgovci novih motornih vozila Mostarske regije, koji su priliku iskoristili za prezentaciju sektora u kojem posluju i njegovu problematiku.

Sastanci Udruženja ovlaštenih prodajno-servisnih centara novih motornih vozila FBiH koji su organizovani u tri regije, imali su za cilj da se prikupi što više informacija o poslovanju trgovaca novih vozila, posmatrano po općinama i kantonima Federacije BiH.

Zaključci sa sastanaka biti će proslijeđeni nadležnim institucijama, čiju podršku je Udruženje imalo od osnivanja, te će se pokušati naći adekvatna rješenja postojećih problema.

Osnovna poruka proistekla iz organiziranih sastanaka jeste da se samo sistemskim rješenjima i zajedničkim djelovanjem mogu postići pomaci u povećanju sigurnosti saobraćaja, povećanju zaštite okoline, smanjenju sive ekonomije, kao i ostvarenju drugih ciljeva Udruženja.