U Mostaru održana Izborna skupština Udruženja posrednika u prometu nekretnina

24.11.2022
Dana 23.11.2022.g. u prostorijama P/G Komore u Mostaru održana je Izborna skupština Udruženja posrednika u prometu nekretnina kojoj je nazočilo 23 izaslanika.

Nazočne je pozdravio predsjednik Komore dr.sc. Marko Šantić naglasivši važnost donesenog Zakona koji regulira problematiku na tržištu nekretnina u Federciji BiH. Predsjednik Šantić smatra kako će primjenom ovog zakona u punoj formi, tržište nekretnina biti neusporedivo sređenije od današnjeg stanja, posebice kada su u pitanju licencirani posrednici koji će imati podlogu raditi transparentno, stručno i poticati zdravu konkurenciju. Predsjednik je zahvalio pojedinim članovima Upravnog odbora Udruženja na angažmanu te ustvrdio kako je isključivo zajedničkim koordiniranim aktivnostima Komore i ljudi iz UO Udruženja postignut ogroman sinergijski efekat koji je rezultirao donošenjem navedenog Zakona. Zakon je tretirao i oblast Stručnih ispita koje Komora uspješno provodi, a u prilog tome govori i podatak da je u tri ciklusa Stručnog ispita u 2022.g. ispit položilo cca 200 kandidata.


Na Skupštini su usvojeni i dokumenti potrebni za rad Udruženja: Pravilnik o organizaciji i radu Udruženja, Poslovnik o radu Skupštine te Program rada Udruženja za 2023 godinu.

Na Skupštini je izabran i novi Upravni odbor od devet članova, predsjednik i potpredsjednici Udruženja te donesena Odluka o formiranju četiri radna odbora čije će smjernice za rad definirati Upravni odbor Udruženja. Za predsjednika udruženja izabrana je gđa. Naida Ćerimagić.