U okviru 11. Sarajevo Business Foruma držani su bilateralni susreti privrednika Bosne i Hercegovine i Bahreina

16.05.2022

Okrugli sto se održao u Privrednoj komori Federacije BiH.

„Privredna komora Federacije BiH je tradicionalno partner Sarajevo Business Foruma, te ga je prepoznala kao vodeći poslovno-investicioni projekat koji predstavlja celi region u najboljem svetlu. Forum pruža potencijalne šanse za naše privrednike i članice Komore. Na skup su se osim kompanija iz Bahreina i BiH, priključili privrednici iz drugih zemalja Golfskog zaliva i zemalja regiona Zapadnog Balkana.", rekao je u uvodnom obraćanju Mirsad Jašarspahić, predsednik Privredne komore Federacije BiH.

Na SBF stigla je velika poslovna delegacija iz Kraljevine Bahrein, koja je iskazala veliku zainteresovanost za poslovnu saradnju sa preduzetnicima iz Bosne i Hercegovine.

„Sarajevo Business Forum pruža mogućnost susreta sa investitorima i poslovnim ljudima, ne samo sa investitorima iz BiH, nego i sa međunarodnim investitorima koji dolaze na Forum. Svake godine upravo kroz ovaj forum unapređujemo našu saradnju. Postoji veliki potencijal za zajednička ulaganja Bosne i Hercegovine i Bahreina.", rekao je dr Abdulhasan Al Dairi, predsedavajući društva SME Bahrain koje sa Privrednom komorom FBiH nakon potpisnog memorandum o poslovnoj saradnji najvljuje inteziviranje poslovnih aktivnosti u Bosni   I Hercegovini.

Šefica sektora BBI VIP Business Cluba Azra Čolić izjavila je da je na današnjem okruglom stolu učestvovalo oko 40 kompanija iz građevinskog, prehrambenog, metalnog  sektora i turizma, te da su  nakon  uvodnih prezentacije obavili i kratke B2B sastanke sa predstavnicima bh privrede.

"Očekujemo da se ovo partnerstvo i saradnja nastave u budućnosti. Najavljene su mogućnosti ulaganja u privredu u BiH, ali su i bosanskohercegovački biznismeni iskazali interes za ulaganje u Bahrein koji pruža beneficije za privrednike.”, rekla je Azra Čolić.