U P/G komori FBiH održani bilateralni sastanci jordanskih privrednika sa bh kompanijama
U organizaciji Centra za međunaronu saradnju Privredne/Gospodarske  komore Federacije BiH,  dana 07.03.2018. u  Komori je upriličen sastanak bh privrednika sa predstavnicima  jordanske grupacije „The Integrated Market Est, predvođene gospodinom Mahmoudom Ibrahimom Odehom.

Trodnevna posjeta jordanskih privrednika je prvi korak za  uspostavljanje saradnje između jordanskih i bh. privrednika s ciljem izvoza bh proizvoda na tržište Jordana  i zemalja Bliskoga istoka.

Nakon riječi dobrodošlice  predsjednika P/G komore FBiH  Mirsada Jašarspahića,  prisutnima se u ime jordanske delegacije obratio gospodin Mahmoud  Ibrahim  Odeh koji je u kratkim crtama prestavio svoju grupaciju, velikog uvoznika za Jordan koja je ujedno  i regionalni distributer roba široke potrošne za zemlje Bliskoga istoka.U jednosatnim bilateralnim razgovorima gostima su svoje kompanije predstavili:

Bimal Brčko/ Studen Global, As grupacija/ Klas Sarajevo, Akova Impex Sarajevo, Menprom Tuzla, Voćar piramida Visoko, Mlin Dukat iz Tešnja, MS Wood Sarajevo i Natron Hayat iz Maglaj.

U toku trodneve posjete gosti iz Jordana će u organizaciji P/G Komore FBiH posjetiti bh kompanije s ciljem  konkretnih dogovora buduće poslovne saradnje i  izvoza bh proizvoda na tržište Jordana i Bliskog istoka.