U Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH održan okrugli stol o podsticaju za pčelarstvo

09.05.2018
U suradnji Privredne/Gospodarske komore i Saveza pčelara FBiH, u Sarajevu je 8.svibnja, 2018. god u prostorijama P/G komore FBiH održan okrugli stol na temu "Spasimo pčele sa posebnim osvrtom na Program novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2018. godinu – podrška za pčelarstvo".

Na sastanku su bili nazočni predstavnici Saveza pčelara FBiH, predsjednici saveza pčelara županija/kantona, predstavnici Federalnog ministrastva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, te uvaženi profesori na naših Fakulteta i Instituta, kao i predstavnik Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Nakon kvalitetnih izlaganja i diskusija došlo se do zaključka da je pčelarstvo posebna grana poljoprivredne proizvodnje koja ne spada ni u biljnu niti u animalnu proizvodnju, te da se mora dati maksimalna podrška ovoj grani, kako u financijskom dijelu od strane FMPVŠ, tako i zaštita pčela od njenih bolesti i nametnika, ali i zaštita od nelojalne konkurencije i uvoza patvorenog meda na naše tržište. Dakle, zaštita pčela i pčelara mora biti sistemska i kvalitetna, zaključak je ovog okruglog stola.


Informacije za privrednike  koronavirus (COVID 19)