U Privrednoj komori FBiH održan Info dan - Challenge to change

11.12.2018


U Privrednoj/Gospodarskoj komori Federacije BiH u Sarajevu, 10. decembra 2018. godine, te u Mostaru 07. decembra 2018. godine, održani su Info dani na kojima je predstavljen treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Challenge fonda za inovativne poslovne ideje.Challenge fond uspostavljen je u okviru projekta Challenge to change - C2C koji financijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju – Sida/Ambasade Švedske u BiH, a koji kroz četiri godine provode Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.

Sredstva  od oko 3 miliona eura namijenjena su mikro, malim i srednjim poduzećima s područja Bosne i Hercegovine i Švedske, kao i startup-ima s inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.Važno je napomenuti da su osnovni kriterijumi: inovativnost poslovne ideje, izvodljivost i održivost poslovne ideje kao i društvena korist. Maksimalan iznos grant sredstavaiz Challenge fonda je  30 000 EUR.Prisutni predstavnici preduzeća i poduzetnici su imali priliku dobiti više informacija o načinu i uvjetima prijave i iznosima koji stoje na raspolaganju aplikantima. 

Prijave na ovaj poziv moraju biti podnesene u elektronskoj formi u skladu s uputstvima koja se nalaze u dokumentu Smjernice/Vodič za aplikante, koji se može preuzeti na www.c2c.ba, i to do 17.12. 2018. godine do ponoći.